امنیت سازمانی چیست؟
امنیت سازمانی مجموعه اقدامات و فرآیندهایی است که برای حفظ امنیت و محافظت از اطلاعات، داراییها، کارکنان و سایر مولفههای سازمان در برابر تهدیدات امنیتی انجام میشود. به عبارت دیگر، امنیت سازمانی شامل هرگونه تدابیری است که در جهت حفظ امنیت و محافظت از سازمان و منابع آن به کارگرفته میشود.
اهداف امنیت سازمانی
بکارگیری انواع راهکارهای امنیت سازمانی برای رسیدن به اهداف زیر راهی هوشمندانه و اقتصادی است تا امنیت شرکت و سازمان شما حفظ شود. برخی از مهمترین اهداف امنیت سازمانی عبارت است از:
حفاظت از اطلاعات: مهمترین هدف امنیت سازمانی، حفاظت از اطلاعات محرمانه و حساس سازمان در برابر دسترسیهای غیرمجاز، افشا، سرقت یا تخریب است.
حفاظت از داراییها: امنیت سازمانی شامل حفاظت از داراییهای فیزیکی و دیجیتالی سازمان مانند تجهیزات، زیرساختها، نرمافزارها و دادهها میشود.
حفاظت از کارکنان: امنیت سازمانی به دنبال ایجاد محیطی امن و سالم برای کارکنان است تا بتوانند وظایف خود را بدون نگرانی از خطرات احتمالی انجام دهند.
حفظ تداوم کسبوکار: امنیت سازمانی به سازمان کمک میکند تا در برابر حوادث و تهدیدات امنیتی، به فعالیت خود ادامه دهد و از بروز اختلال در فرآیندهای کاری جلوگیری کند.
مولفههای کلیدی امنیت سازمانی
امنیت اطلاعات: شامل حفاظت از اطلاعات محرمانه و حساس سازمان در برابر دسترسیهای غیرمجاز، افشا، سرقت یا تخریب.
امنیت سایبری: شامل حفاظت از سیستمهای کامپیوتری و شبکههای سازمان در برابر حملات سایبری.
امنیت فیزیکی: شامل حفاظت از داراییهای فیزیکی سازمان مانند تجهیزات، زیرساختها و ساختمانها.
امنیت شغلی: شامل ایجاد محیطی امن و سالم برای کارکنان و حفاظت از آنها در برابر خطرات احتمالی.
مدیریت ریسک: شامل شناسایی، ارزیابی و مدیریت ریسکهای امنیتی مرتبط با سازمان.
مزایای امنیت سازمانی
با استفاده از راهکارهای عملی برای افزایش امنیت سازمانی می توانید از مزایای آن استفاده کنید. مهمترین مزایای امنیت سازمانی شامل کاهش احتمال بروز حوادث امنیتی، کاهش خسارات ناشی از حوادث امنیتی در صورت بروز حادثه امنیتی، افزایش اعتماد مشتریان و شرکا، افزایش بهرهوری و راندمان کاری، حفظ تداوم کسبوکار می شود. امنیت سازمانی به سازمان کمک میکند تا در برابر حوادث و تهدیدات امنیتی، به فعالیت خود ادامه دهد و از بروز اختلال در فرآیندهای کاری جلوگیری کند.
راهکارهای ارتقای امنیت سازمانی
هر چه تکنولوژی پیشرفته تر می شود، امنیت شبکه ها در خطر بیشتری قرار می گیرد. چرا که هکرها با استفاده از تکنولوژی روز به راحتی می توانند امنیت سازمانی را به خطر بیندازند. محافظت از اطلاعات محرمانه سازمان ها نیاز به بودجه چندانی ندارد بلکه با استفاده از راهکارهای مناسب می توانید سطح امنیتی مناسب و استانداردی را در سازمان خود ایجاد کنید. جهت ارتقای امنیت سازمانی از روش ها و راهکارهایی که در ادامه ذکر می شود، استفاده کنید.
ایجاد فرهنگ امنیتی: فرهنگ امنیتی به معنای تعهد و التزام همه افراد در سازمان به حفظ امنیت است.
آموزش و آگاهیبخشی: آموزش کارکنان در مورد اصول و مفاهیم امنیت سازمانی از اهمیت بالایی برخوردار است.
پیادهسازی و استقرار سیستمهای امنیتی: استفاده از سیستمهای امنیتی مناسب مانند فایروال، آنتیویروس و سیستمهای رمزنگاری میتواند به ارتقای امنیت سازمان کمک کند.
مدیریت ریسک: شناسایی، ارزیابی و مدیریت ریسکهای امنیتی مرتبط با سازمان از اقدامات ضروری در جهت ارتقای امنیت است.
بازنگری و بهروزرسانی مستمر: امنیت سازمانی یک فرآیند مداوم است و نیاز به بازنگری و بهروزرسانی مستمر دارد.
امنیت سازمانی برای هر شرکت و سازمانی یک امر حیاتی است که با انجام یک سری از اقدامات و اجرای مناسب امنیتی، میتوانید از اطلاعات، داراییها، کارکنان و سایر مولفههای سازمان در برابر تهدیدات امنیتی محافظت و از بروز حوادث ناگوار جلوگیری نمایید.
امنیت شغلی چیست؟
استفاده از امنیت سازمانی در سازمان ها موجب حفظ امنیت شغلی، جلب رضایت کارکنان و افزایش بهره وری آنها می شود. سازمان هایی که امنیت شغلی را برای کارکنان خود تامین می کنند، حس ارزشمندی را در افراد سازمان افزایش داده و موجب امنیت شغلی در آنها می شود. دریافت حس امنیت و مفید بودن در کارکنان موجب افزایش بهره وری و عملکرد در کارکنان می گردد و مسئولیت پذیری و تعهد بیشتر را به دنبال دارد.
عوامل موثر بر امنیت شغلی
عوامل مختلفی بر امنیت شغلی افراد در سازمان تاثیرگذار است که در 4دسته عوامل فردی، سازمانی، محیطی و شغلی تعریف می شوند. هریک از این عوامل رل بررسی می کنیم.
◼عوامل فردی: از جمله مواردی مانند جنسیت، سن، میزان درآمد فرد، وضعیت تاهل، وضعیت استخدام(قراردادی یا رسمی )، میزان سابقه کار در سمت شغلی می باشد.
◼عوامل سازمانی:
مواردی مانند رضایت کارکنان از حقوق و مزایا، فرهنگ حاکم بر سازمان و آموزش متناسب با شغل افراد در سازمان را شامل می شود.
راهکارهای مناسب برای ارتقاء امنیت سازمانی
ارتقای امنیت در سازمانها امری مهم و حساس است که می توانید با اجرای راهکارهای متعددی انجام دهید. در ادامه به برخی از این راهکارها می پردازیم:
- استفاده از سامانه حراست جهت کنترل تردد کارکنان، خودرو، ورود و خروج کالا و کنترل ارباب رجوع
- استفاده از سامانه ثبت تردد مراجعین و مهمانها
- استفاده از اتوماسیون کنترل تردد پرسنل در سازمان
- استفاده از انواع دستگاه حضور و غیاب جهت کنترل ورود و خروج کارکنان
شما می توانید هر یک از این روش ها را به تنهایی استفاده کنید یا با به کار بردن تمامی این موارد امنیت سازمانی خود را افزایش داده و تکمیل کنید. انتخاب این روش ها با توجه به نوع سازمان شما و تعداد کارکنان متفاوت می باشد. بنابراین برای استفاده از آنها می توانید با کارشناسان اسام دیتا مشورت کنید.
ما بهترین پیشنهادات را برای افزایش امنیت سازمانی شما و ارتقای کسب و کارتان ارائه می دهیم. فقط کافیست تماس بگیرید.