پشتیبانی سیستم ها

پشتیبانی سیستم های کامپیوتری در یک سازمان امری مهم و حیاتی است که باید به افراد متخصص سپرده شود. ایجاد پشتیبانی سیستم ها ساختار پایداری ایجاد می کند که تاثیر آن در رشد و توسعه  کسب و کارتان غیر قابل انکار است. در سازمان های بزرگ با ایجاد این بخش می توانید به راحتی تمامی سیستم های کامپیوتری را کنترل کرده و از نیروی کاری خود در بخش های دیگر سازمان سرمایه گذاری کنید.

وظایف پشتیبانی سیستم های کامپیوتری بسیار متنوع و مختلف است که انجام آنها عملکرد سازمان شمارا بهبود می بخشد. بنابراین می توان پشتیبانی سیستم ها را یکی از مهمترین بخش ها در هر سازمانی برشمرد که ستون اصلی فناوری اطلاعات سازمان شماست! با راه اندازی شبکه های کامپیوتری و پشتیبانی از آنها تمامی بخش ها به یکدیگر متصل شده و موجب انسجام فعالیت های سازمانی می گردد.

 

خدمات پشتیبانی سیستم ها

 

امروزه استفاده از سیستم های کامپیوتری و شبکه در تمام شرکت ها و سازمان های بزرگ و حتی کوچک تر امری اجتناب ناپذیر است. به طوری که بسیاری از کارها توسط کامپیوترها انجام می شود و مدیران سازمان ها برای حفظ آنها و برطرف کردن مشکلات احتمالی نیاز به یک تیم حرفه ای پشتیبانی دارند. یکی از مهمترین خدماتی که تیم پشتیبانی شبکه و سیستم ها ارائه می دهند، حل مشکلات نرم افزاری و سخت افزاری سیستم می باشد. وجود یک تیم خبره در این زمینه توانایی حل مشکلات کامپیوتری را دارد و می تواند از بروز مشکل در آینده نیز پیشگیری کند.

خدمات پشتیبانی سخت افزار شامل تعویض قطعات فرسوده، تعمیر قسمت های دچار مشکل و یا رفع هر گونه نقص در این قسمت از سیستم ها می باشد. اما چنانچه مشکل پیش آمده در قسمت نرم افزاری باشد، تیم پشتیبانی سیستم ها می تواند از طریق LOG سیستم ها، مشکل را پیدا کرده و آن را در اسرع وقت برطرف کنند.

خدمات پشتیبانی شبکه های کامپیوتری نیز شامل حفظ و نگهداری و رفع مشکلات شبکه کامپیوتری می گردد. این مشکلات ممکن است در بخش نرم افزار شبکه مانند سیستم عامل، شبکه و نرم افزار های کلاینت و سرور به وجود بیاید و یا در بخش سخت افزاری همچون کیستون، کابل ها، رک، پچ پنل و … باشد.

 

وظایف کارشناس پشتیبانی سیستم ها چیست؟

 

در حال حاضر مدیران متخصص و خبره به خوبی بر لزوم ایجاد پشتیبانی سیستم ها در سازمان شان واقف هستند. این بخش می تواند متشکل از یک یا چند نفر کارشناس پشتیبانی شبکه و سیستم باشد که وظایف خاص خود را در پیشبرد اهداف سازمانی ایفا می کنند. بخشی از مهمترین وظایف آنها عبارت است از:

  • راه اندازی شبکه و آشنایی کامل با پشتیبانی تجهیزات شبکه
  • راه اندازی زیرساخت های شبکه و مستند سازی تجهیزات
  • ارائه خدمات سریع در صورت بروز مشکل سخت افزاری و نرم افزاری
  • ارائه گزارش‌ جامع از وضعیت شبکه و سیستم های موجود در سازمان
  • بازرسی دوره‌ ای سرویس‌ ها و اطمینان از سلامت تجهیزات
  • شناسایی و حل مشکلات شبکه
  • ارائه مشاوره جهت حفظ امنیت و نگهداری شبکه و تجهیزات

 

کارشناس پشتیبانی کیست؟

 

متخصص پشتیبانی سیستم ها باید توانایی برطرف کردن مشکلات مرتبط با شبکه های کامپیوتری را داشته و همچنین بتواند به خوبی بر تجهیزات شبکه مسلط بوده و در نظارت و برنامه ریزی توانمند باشد.

در واقع مهندسان پشتیبانی شبکه باید طراحی، راه اندازی، نگهداری، اشتراک فایل ها و شبکه سازی را برعهده بگیرند و با مهارت کامل آن را انجام دهند. در واقع  سیستم ها باید طوری بی نقص باشند که مشتریان در هنگام استفاده از آنها دچار مشکل نشوند و در فضای کاربری ساده، راحت و سریع فعالیت کنند. همچنین شبکه کامپیوتری یک سازمان باید توانایی پاسخگویی به تمام نیاز های کاربران را دارا باشد.

 

مراحل نگهداری و پشتیبانی سیستم ها

 

ایجاد فرآیندهای سازمانی

این امر موجب سرعت رفع مشکلات و بهبود خدمات دهی می شود تا نقاط ضعف سیستم ها به آسانی شناسایی و برطرف شوند.

پشتیبانی سرور

تشخیص نیاز به خدمات جدید و یا حذف برخی از خدمات مازاد سازمانی و همچنین بررسی کیفیت خدمات ارائه شده و تعیین درصد پیشرفت هر یک از اهداف سازمانی.

به روز رسانی و تغییر در سیستم ها

شناسایی بخش های مختلف و به روز رسانی سیستم ها باعث ایجاد یک ساختار پایدار در سازمان می شود.

تامین امنیت سیستم ها

آنتی ویروس ها مهمترین ابزار در پشتیبانی سیستم ها هستند که برای تامین امنیت در فضای سایبری استفاده می شوند.

بکاپ گیری

ابزارهای بکاپ گیری، حیاتی ترین سرمایه یک سازمان هستند که باید جهت حفاظت از اطلاعات به کار گرفته شوند تا از اطلاعات مفید نگهداری و پشتیبان گیری شود.

آموزش و مشاوره

یکی از مراحل پشتیبانی سیستم ها، آموزش و مشاوره نیروی انسانی است که به مدیران سازمان ها برای انتخاب بهترین راهکارها کمک می کند. مشاوران متخصص می توانند نقش مهمی را جهت صرفه جویی در وقت و هزینه و همچنین رشد و توسعه سازمان ایفا کنند.

نگهداری مداوم

به منظور حفظ و افزایش کیفیت امور پشتیبانی، نیاز است تا تیم پشتیبانی سیستم های کامپیوتری یک شرکت یا سازمان را به صورت مداوم و منظم بررسی و آپدیت کنند. در این بخش وظیفه تیم پشتیبانی، بررسی تجهیزات سخت افزاری و نرم افزاری، مشکلات احتمالی و ارائه گزارشات مستمر می باشد تا بتوان از بروز مشکلات در آینده پیشگیری کرد.

همچنین در بخش نرم افزاری برای حفظ امنیت اطلاعات باید نرم افزارهای فعال در سازمان بررسی شوند تا موجب پایداری سیستم های کامپیوتری یک سازمان و پیشگیری از صرف هزینه های تعمیر و نگهداری شود.

 

فرآیند پشتیبانی و استقرار سیستمها‎‎ی نرم افزاری

 

فرایند پشتیبانی از سرویس نرم افزاری، بعد از راه اندازی اولیه از اهمیت بالایی برخوردار است. زیرا سازمان ها نیاز خود را با توجه به نرم افزارهای موجود برطرف می کنند که در صورت بروز کوچکترین مشکل ممکن است عملکرد بعضی از قسمت ها مختل شود. بنابراین وجود یک کارشناس پشتیبان و استقرار در شرکت ها و سازمان ها ضروری می‎باشد.

نرم افزارهای موجود در زمینه‎ها‎‎ی مختلف اداری، صنعتی، اداری، حسابداری و … هستند که همین امر موجب گستردگی شغل پشتیبانی سیستم ها می گردد تا حدی که هر یک از کارشناسان پشتیبانی و استقرار متخصص در حوزه ای خاص هستند. به طور مثال کارشناسان در حوزه بازرگانی و حوزه اتوماسیون اداری (اتوماسیون گردش مکاتبات) از یکدیگر مجزا ومستقل عمل می کنند.

 

کارشناس پشتیبانی و استقرار نرم افزار

 

وظیفه کارشناسان پشتیبانی و استقرار نرم افزار شامل نصب، پیاده سازی، اجرا و آموزش نرم افزارهای مناسب برای سازمان می باشد. این افراد ممکن است به صورت تمام وقت برای سازمان شما کار کنند اما می توانند ساعات کاری منعطف نیز داشته باشند. به دلیل ضرورت شغلی کارشناسان نرم افزار، آنها مرتب در حال سفر هستند. تخصص آنها تأثیر بسزایی در میزان موفقیت و رشد پروژه‎ها‎‎ی نرم افزاری سازمان تان دارد.

 

 

سیستم پشتیبانی تصمیم‌گیری (DSS)

 

تحلیل داده های کسب و کارها با استفاده از برنامه کاربردی کامپیوتری در جهت بهبود تصمیم گیری های سازمانی است. در واقع (DSS) سیستم اطلاعات مدیریت در سازمان است که موجب بهبود بخشیدن به تصمیم گیری در سازمان می شود. سیستم‌های پشتیبانی تصمیم، مجموعه ای از داده ها و برنامه هایی هستند که در جهت تحلیل و تجزیه وضع موجود و ارائه رهکار برای بهبود تصمیم گیری استفاده می شوند.

 

ارائه پشتیبانی سیستم ها در آسام دیتا

 

شرکت اسام دیتا با برخورداری از تیمی متخصصو خبره توانایی ارائه انواع پشتیبانی سیستم ها را دارد و می تواند سیستم های شبکه و کامپیوتری شرکت شما را با بهترین کیفیت راه اندازی نماید. همچنین صفر تا صد نگهداری و حفظ اطلاعت و همچنین ارائه خدمات پشتتیبانی را ارائه دهد. بنابراین جهت هر گونه مشاوره و یا اجرا می توانید با شماره تلفن های درج شده در همین صفحه با مهندسان و متخصصان ما در تماس باشید.